Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Bivakzak

Bivakzak


Er zijn geen producten in deze categorie.Bivakzak


Een bivakzak is een hoes voor je slaapzak, om extra bescherming te bieden tegen wind en regen. Ideaal dus als je in de open lucht gaat overnachten.


Waarom een bivakzak?


Een bivakzak is goed geschikt voor avonturiers die de natuur gaan ontdekken en niet al te veel spullen mee willen nemen. Je hoeft geen tent mee te nemen, de bivakhoes fungeert als bescherming. Het is lichter, compacter en makkelijker te gebruiken dan een tent. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een tarp in plaats van een tent. Dat kan ook een goed alternatief zijn, maar een bivakzak biedt je nog wel meer bescherming tegen de weersomstandigheden. Weet je dat je bijvoorbeeld naar een omgeving gaat met veel wind, dan is een bivakhoes een betere keus dan een tarp. Eventueel kun je de hoes ook gebruiken in combinatie met een tarp. Een tarp is groter en zo kun je ook buiten meer beschut en droog zitten.


Soorten


Bivakzakken bestaan vaak uit ademend materiaal, dit zorgt ervoor dat de waterdamp van binnen naar buiten kan gaan, zo blijft het binnen warm en minder vochtig. Daarnaast zijn er zakken van materiaal dat niet ademt, deze hebben een slechtere vochtregulatie. Je hebt de keuze uit een bivakzak dat echt als extra hoes voor je slaapzak fungeert, maar je hebt ook bivakhoezen die als een klein tentje boven je slaapzak hangen. Dit gebeurt door middel van een boogstok, waardoor de opening bij het hoofd wat hoger is.


Bivakzakken zijn langer dan een gewone slaapzak, er is ruimte om je bagage kwijt te kunnen. Ook zorgt de hoes ervoor dat je matje of slaapzak niet zo makkelijk verschuift. De kosten van de zakken variëren enorm, zo worden ze soms al voor enkele tientjes aangeboden. Houdt er wel rekening mee dat deze zakken vaak van materiaal gemaakt zijn dat niet goed ademt, dus het wordt vochtiger binnen in en de kans op lekkage is aannemelijk groter. Als beginnende of gevorderde avonturier is de Carinthia Sleeping Bag Cover een zeer geschikte zak om de nachten veilig en comfortabel door te komen in de natuur.