Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Brood bakken in een broodpan

Posted by Harriët 19-04-2020 0 Comment(s) Tips & Tricks,

 

 

brood bakken in een broodpan

 

Brood maken. Het is leuk werk en de ingrediënten zijn lang houdbaar, dus je hoeft er de deur niet steeds voor uit. Dat kan in sommige tijden heel handig zijn. En het resultaat: dat is onweerstaanbaar. Alleen de geur van vers gebakken brood al! Om over de smaak en dat knapperige korstje nog maar niet te spreken.

 

Volkorenbrood, Turks brood, müeslibollen of rozijnenbrood - met wat basisvoorraad, een zwik recepten en je eigen creativiteit kun je eindeloos variëren. Brood bakken is een heel ontspannende back to basics activiteit. Wat je nodig hebt: zelfrijzende bloem (of bloem en gist), water, olie en zout. Dat is alles. En eventueel suiker, als je graag zoete broodjes bakt. Zoals gezegd hoef je er de deur dus niet voor uit, maar ook als je buitenshuis bent is het een uitkomst als je zelf brood kunt maken.

 

Buiten brood maken

 

Met onze Petromax broodpan kun je letterlijk overal je eigen brood bakken! Niet alleen in je keuken of in de tuin, maar ook op kampeervakantie of tijdens een picknick. Zo heb je zelfs in de meest afgelegen natuur altijd de beschikking over vers brood. En reken maar dat dat smaakt als je de hele dag in de buitenlucht verblijft! Neem voor het kneden van het deeg een kom mee, of anders een stuk zeildoek (lekker plat en licht in gewicht), dat bewijst echt zijn dienst. Heb je dat alles niet bij je, maar wil je wel graag deeg zonder dennennaalden, dan is bijvoorbeeld een tarp ook heel geschikt om deeg op te kneden. Je wast het later met wat warm water heel eenvoudig weer schoon.

 

buiten brood maken

 

Leg het deeg in de met olie ingevette broodpan en hang deze boven een houtvuur of leg hem op de kolen van je barbecue. Door bovenop ook wat kooltjes of briketten te leggen, wordt de warmte gelijkmatig verdeeld, dankzij het goed geleidende gietijzer. Heb je de smaak eenmaal te pakken, wissel dan lekker af: bananenbrood, suikerbrood, notenbrood, gehaktbrood… Binnen de kortste keren kan niemand meer zonder die pan.

 

Stevig broodmaal voor outdoor sportievelingen

Maak je een lange wandeling, neem dan naast je verse brood een zakmes mee en verder een blikje tonijn, een stuk kaas en een paar hardgekookte eieren. Daarmee heb je een lekkere en stevige lunch op zak. Na een aangename pauze op een plek met mooi uitzicht kun je weer uren struinen.

 

brood uit de broodpan

 

Tot slot twee weetjes

  1. Zit je hoog in de bergen en blijft het brood in de broodpan tot je verbazing een platte plak? Dat kan kloppen. Boven de 2000 meter kan deeg niet goed meer rijzen. Dat komt door de ijle lucht. Maar gelukkig kunnen ook platte ongerezen broden heerlijk zijn: denk maar aan matzes of roggebrood. Kwestie van de juiste recepten kiezen.
  2. Wist je dat je in onze Petromax broodpan ook heerlijke cakes en zelfs ovenschotels kunt bereiden? Een veelzijdig outdoormaatje dus!

 


 

HarriëtHarriët facebook   

Dutchovenshop.nl blogger

 

Reiziger buiten de gebaande paden, LAW-loper en natuurmens. “Reis niet om simpelweg dingen te zien, maar om ontdekkingen te doen...”

 


Tags: Brood

Leave a Comment