U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
de pompoenstoofschotel geprobeerd,was een groot succes, die gaan we vaker klaar maken in de dutch oven!bedankt voor het recept
Vandaag was een heerlijke herfstdag. Licht briesje, niet te fris maar wel lekker om wat warms te eten. Dus maakten we een lekker vuurtje van Ecobrasa kokosbriketten om onze Dutch Oven daar boven te hangen.
De pan vulden we met een dubbele hoeveelheid van het onderstaand recept.
Terwijl de kokosbriketten op temperatuur komen heb ik voor het gemak alles in een keer in de pan gemikt, met uitzondering van de linzen. Lekker lui koken dus.
De kleine blokjes pompoen vallen tot puree uit elkaar terwijl de grote blokjes juist een bite geven aan de stoofschotel. Een uurtje laten pruttelen was voldoende om zowel gare als tot puree gekookte pompoen te krijgen.
Het laatste kwartier voegde ik de linzen met het vocht uit blik toe. Voor de zekerheid had ik nog couscous achter de hand mocht er veel vocht uit de pompoen komen. Deze keer was bij binden niet nodig.
De vleesliefhebber kan in het begin twee kippenpoten toevoegen en die aan het eind van de bereiding plukken en het vlees weer door de stoofschotel mengen. Al moet ik zeggen dat niemand vlees heeft gemist.
Zadelmakende (buiten)kok.
Liefde voor vers, makkelijk, vuur en gietijzer. Zowel buiten boven een houtvuurtje, kolen, briketten of binnen op de gaspit.
de pompoenstoofschotel geprobeerd,was een groot succes, die gaan we vaker klaar maken in de dutch oven!bedankt voor het recept
Leuk te horen Thijs! Hou de site in de gaten want er komen meer recepten aan!