Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

DD Hammocks

DD Hammocks


Weergegeven:
Sorteren op:

DD Camping Hammock

DD Camping HammockUITVERKOOP: OP=OPDe DD Camping Hammock is de oorspronkelijke lichtgewicht DD Hammo..

39,95€ 24,95€ Excl. BTW: 20,62€

DD Complete Whoopie Suspension System

DD Complete Whoopie Suspension SystemOP=OPHet DD Complete Whoopie Suspension System is een complete ..

49,95€ 29,95€ Excl. BTW: 24,75€

DD Compression Sack

DD Compression SackOP=OP..

9,95€ 4,95€ Excl. BTW: 4,09€

DD Hammock Beer Holder

DD Hammock Beer HolderOP=OP..

4,50€ 2,50€ Excl. BTW: 2,07€

DD Hammock Sleeve Coyote Brown

DD Hammock Sleeve Coyote BrownOP=OPDe DD Hammocks Sleeve is typisch een product dat ontworpen is doo..

9,95€ 4,95€ Excl. BTW: 4,09€

DD Hammock Sleeve Multicam

DD Hammock Sleeve MulticamOP=OPDe DD Hammocks Sleeve is typisch een product dat ontworpen is door me..

9,95€ 4,95€ Excl. BTW: 4,09€

DD Hammock Sleeve Olive Green

DD Hammock SleeveOP=OPDe DD Hammocks Sleeve is typisch een product dat ontworpen is door mensen die ..

9,95€ 4,95€ Excl. BTW: 4,09€

DD Hammocks Hammock Rings

DD Hammocks RingsOP=OPLichtgewicht ringen die gebruikt worden in de webbing (ophang-lijnen) van je..

10,95€ 4,95€ Excl. BTW: 4,09€

DD Hanging Pocket

DD Hanging PocketOP=OP..

10,95€ 4,95€ Excl. BTW: 4,09€

DD Inflatable Mat

DD Inflatable MatOP=OPIdeale slaapmat om te gebruiken als extra isolatie in je hangmat of om op de..

26,95€ 16,50€ Excl. BTW: 13,64€

DD Jungle Hammock Canopy

DD Jungle Hammock Canopy..

39,95€ 15,00€ Excl. BTW: 12,40€

DD Jura 2 Regular

DD Hammocks Jura 2UITVERKOOP: OP=OPDe DD Jura 2 is een slaapzak speciaal ontwikkeld voor het slapen ..

91,95€ 54,95€ Excl. BTW: 45,41€

DD Magic Carpet Uitverkocht

DD Magic Carpet

DD Magic CarpetDe DD Hammocks Magic Carpet is een compacte multifunctionele tarp die je ook kunt geb..

14,96€ 7,50€ Excl. BTW: 6,20€

DD Mini-Karabiners

DD Mini-KarabinersOP=OPDeze DD Mini-Karabiners zijn ideaal om extra uitrusting op te hangen aan de..

7,95€ 3,95€ Excl. BTW: 3,27€

DD Paracord (25 m)

DD Paracord per 25 meter (zwart) OP=OP..

7,95€ 4,95€ Excl. BTW: 4,09€
DD Hammocks


DD Hammocks, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, is gespecialiseerd in kampeer en survival hangmatten. DD Hammocks is in 2005 begonnen met een groeiende reeks innovatieve en goed doordachte hangmatten, die zijn ontworpen en getest voor de meest uiteenlopende klimaten over de hele wereld. De Hangmatten variëren van de eenvoudig te gebruiken en compacte DD Scout Hammock tot de uitgebreide DD Superlight Jungle Hammock, een modulair systeem waar je naar wens verschillende onderdelen aan toe kan voegen of kan verwijderen.


Alle DD Hammocks producten zijn het resultaat van jaren testen en ontwikkeling in combinatie met de feedback van gebruikers. DD Hammocks gelooft sterk in het blijvend verbeteren van hun bestaande hangmatten en tarpen en werkt steeds aan innovatieve nieuwe producten die kamperen nog leuker te maken.


 


De tarpen van DD Hammocks zijn lichtgewicht, duurzaam en uiterst veelzijdig en bij de Basiszaak verkrijgbaar in diverse maten (van een solo grond Basha tot grote groepsschuilplaatsen) en drie natuurlijke kleuren kleuren (Olive Green & Coyote Brown en Multicam). Daarnaast bieden wij een aantal basis accessoires voor de hangmat en tarp waarmee jij je slaapsysteem kan aanpassen aan jouw persoonlijke wensen (iedereen heeft immers zijn eigen voorkeur). Alle DD Hammocks producten zijn het resultaat van jaren testen en ontwikkeling in combinatie met de feedback van gebruikers. DD Hammocks gelooft sterk in het blijvend verbeteren van hun bestaande hangmatten en tarpen en werkt steeds aan innovatieve nieuwe producten die kamperen nog leuker te maken.


Een paar praktische voorbeelden:


 • DD Hammocks biedt een lichtgewicht kampeeroplossing
 • Je onderkomen past compact in de rugzak
 • Ideaal voor backpacker, fietsers, motorrijders, hikers en avonturiers
 • Comfortabel slapen op natte of ongelijke ondergrond
 • Tarp biedt bescherming tegen zon, wind en regen
 • Met klamboe geen last van muggen of ander ongedierte
 • Veel opzetmogelijkheden voor de tarp
 • Droge shelter voor één persoon tot complete groepen
 • Uitgebreide accessoires voor hangmat en tarp


Beginnen met hangmat kamperenWat heb je nodig?


Als je wil beginnen met kamperen in een hangmat heb ten eerste natturlijk een hangmat nodig. Daarnaast raden we een tarp (tarpaulin) aan voor boven je hangmat als bescherming tegen regen en wind.


Compleet geleverd


Alle DD hammocks worden geleverd met webbing (touw) en kunnen direct opgehangen worden. U hebt verder niets nodig.


Makkelijk op te hangen


Alle DD Hammocks zijn zeer eenvoudig op te hangen. De enige knoop die je moet weten is de knoop die je gebruikt om de veters van je schoenen te strikken! Als je het webbing/touw meerdere malen om de boom slaat en vervolgens aan elkaar bindt met behulp van een eenvoudige veterstrik zit je hangmat goed vast. Controleer altijd de knopen voordat je de hangmat in gebruik neemt. Er zijn nog andere knopen die je kan gebruiken, meer informatie daarover kan je vinden op onze knopenpagina maar veel hangmat 'deskundigen' gebruiken gewoon de knoop die hierboven genoemd wordt om hun hangmat vast te binden.


Handige accessoires


Je hebt niet iets anders dan je hangmat en waarschijnlijk je tarp nodig. Maar de Basiszaak verkoopt een aantal accessoires die veel mensen zeer handig vinden. Voor de hangmat hebben we:


 • DD Hammock Sleeve: Een eenvoudige, maar zeer effectieve waterdichte hoes die langs de hangmat glijdt waardoor je die nog sneller kan inpakken en ophangen. Ze zijn waterdicht zodat je hangmat op de grond kan leggen terwijl je de webbing aan een boom vastbindt zonder dat je hangmat nat of vies wordt. Volledige details en foto's zijn hier te vinden.
 • DMM Karabijnhaken: Twee sterke en lichtgewicht klimhaken die worden gebruikt aan de uiteinden van de hangmat om te voorkomen dat het water tijdens zware regenval via de webbing naar beneden in je hangmat loopt. Met een karabeinhaak kan je ook makkelijk je hangmat aan één kant los maken als je overdag onder je tarp wil zitten.
 • Mini-karabijnhaak: Handig voor het ophangen en organiseren van spullen aan je ridgeline (touw om je tarp op te hangen)
 • DD Waterproof Stuff Sacks: Simpele 7 liter waterdichte zakken voor het opslaan van allerlei spulletjes die droog moeten blijven (Het zijn geen echte drybags en kunnen niet geheel worden ondergedompeld in water). Handig voor opbergen van voedsel, tandpasta en andere spullen die van de grond en uit de buurt van dieren en vocht gehouden moeten worden.


Zijn de hangmatten waterdicht?


Geen van de DD Hammocks bieden bescherming tegen zware regen. DD Hammocks heeft in het verleden gekeken naar het maken van een volledig waterdichte hangmat maar om verschillende redenen dat dit zou niet goed werken. Met behulp van een tarp boven je hangmat kan je vanuit je hangmat zien wat er in je omgeving gebeurd, en dat is volgens ons één van de grote voordelen van een hangmat in plaats van gevangen te zitten in een klamme tent. Daarnaast geeft een tarp je een droge leefruimte om te koken en te werken rond je hangmat en je spullen droog op te bergen. De DD Jungle, Frontline, Camping en Scout Hammocks zullen een beperkte hoeveelheid van bescherming te bieden in lichte regen als je tussen de twee lagen van de hangmatten kruipt. We raden aan dit niet te doen met de Travel Hammock waarvan de basis waterdicht, en dus niet erg ademend, is voor gebruik op natte grond.


Welke hangmat past het beste bij jou?


Basis info vindt je hieronder, als u meer informatie of advies voor specifiek gebruik zoekt kunt u gerust contact met ons opnemen.


 • Lichaamsgewicht: De DD Jungle, Camping, Frontline en Travel Hammocks zijn allemaal geschikt voor personen tot 125kg.
 • Lengte: De DD Jungle, Camping, Frontline en Travel Hammocks  zijn allemaal comfortabel voor mensen tot maximaal 196 cm. De DD Scout is kleiner en geschikt voor personen tot 100 kg en 180 cm hoog.
 • Ik wil een twee lagen hangmat: Alle DD Hammocks hebben twee basislagen zodat je tussen de lagen een isolatiematje kan leggen bij koud weer of zelf als in een cocon tussen de lagen kan kruipen.
 • Ik wil graag een klamboe: De DD Jungle, Travel en Frontline Hammocks worden geleverd met muskietennet die bevestigd is met een dubbelzijdige rits voor instappen. Maar de hangmatten kunnen ook ondersteboven zonder klamboe gebruikt worden wanneer een klamboe niet nodig is.
 • Ik wil ook op de grond slapen: Stel: er zijn geen bomen en je moet op de natte grond slapen. De DD Travel en Jungel Hammock hangmat hebben een waterdichte onderlaag waardoor je ze ook als bivi kan gebruiken als er geen bomen zijn om je hangmat aan te binden.
 • Ik wil een jungle hangmat: In de jungle zal je een klamboe en een hangmat die goed ademt nodig hebben. Dan is het beste om te gaan voor de DD Jungle Hammock of DD Frontline Hammock.
 • Ik wil een eenvoudige hangmat: Als je een gewone en comfortabele hangmat zoekt en geen klamboe nodig hebt, kan je afhankelijk van je lengte en gewicht (zie boven) kiezen voor de DD Campingof de Scout Hammock.
 • Wat is de meest comfortabele hangmat: alle hangmatten van DD Hammocks zijn van een soortgelijk ontwerp en de meeste mensen vinden alle modellen zeer comfortabel, maar de gebruikte materialen in de Frontline hangmat materiaal is toch wel het meest comfortabele materiaal.


Meer informatie over DD hammocks vind je op: www.ddhammocks.com