Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Donzen Slaapzak

Donzen Slaapzak


Er zijn geen producten in deze categorie.Waarom kiezen voor een donzen slaapzak?


Een donzen slaapzak combineert de goede isolerende eigenschappen en slaapcomfort met lichtgewicht. Daarbij is een donzen slaapzak heel goed te comprimeren en heeft daardoor een kleine pak maat, dus heerlijk warm slapen zonder al te veel gewicht mee te nemen. Dons is een natuurlijk materiaal en milieuvriendelijk en daardoor ook wat kwetsbaarder. Het is heerlijk zacht en comfortabel waardoor je van een goede nachtrust kunt genieten. Het is goed om te overwegen welke slaapzak het beste voor jou geschikt is. Dit is ook afhankelijk van jouw budget en je reisbestemming.


Wat zijn de eigenschappen van een donzen slaapzak?


Het natuurlijke lichte dons heeft zulke goede isoleerde eigenschappen dat een slaapzak met dons stukken minder weegt dat een synthetische variant, waardoor je dus een stuk minder gewicht hebt te vervoeren. Dons ademt en ventileert heel goed en is daardoor dus veel minder zweterig en slaapt veel comfortabeler. Het dons is goed te comprimeren zonder zijn unieke eigenschappen te verliezen. Dit betekent dat een donzen slaapzak langer mee gaat dan een synthetische slaapzak en heb je veel langer plezier hebt van je slaapzak.


Wat zijn de voor- en nadelen van een donzen slaapzak?


Daar tegenover staat dat dons wel een stuk duurder is dan synthetische vullingen en sneller zijn isolerende eigenschappen verliest als het nat wordt. Ook droogt dons, net als wol minder snel dan synthetische stoffen. De keus voor een donzen slaapzak is dus afhankelijk van het gebruik, de locatie en de weersomstandigheden. Ben je veel op het water of in regenachtige gebieden, let er dan goed op dat de slaapzak met dons niet nat wordt of ga voor een synthetische variant. Als deze omstandigheden geen probleem voor jou vormen dan heb je met een donzen slaapzak een stuk meer slaapcomfort en minder gewicht te vervoeren.