Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Envirofit

Envirofit


Er zijn geen producten in deze categorie.Envirofit Rocket stove


Envirofit blaast een oud principe nieuw leven in met een serie duurzame rocket- en kolen stove's. Met Envirofit kan je buiten koken, bakken en braden op sprokkelhout, houtskool of briketten. De Envirofit stoves leveren een schone en volledige verbranding waardoor je minder brandstof verbruikt en minder schadelijke stoffen uitstoot dan bij een open vuur of barbecue.


Envirofit rocket stoves zijn makkelijk mee te nemen in de auto of de caravan en uitermate geschikt voor het bereiden van maaltijden tijdens het kamperen, vis weekendjes, slow cooking in de achtertuin of in het geval van calamiteiten. Het enige dat je nodig hebt zijn kleine takken of stukjes brandhout en koken maar!


Hoe werk het?


Het werkt eenvoudig: warme lucht stijgt op waardoor zuurstof van onderaf wordt aangezogen. Door de geïsoleerde verbrandingskamer gaat er weinig warmte verloren en wordt energie effectief gebruikt voor de verbranding en het koken.


De Envirofit rocket stove brandt op kleine stokken en sprokkelhout dat vrijwel overal te vinden is en is ideaal als u geen extra brandstof mee kunt of wilt nemen. De Envirofit kolen stove werkt op houtskool of briketten en vergt minder inspanning en techniek om brandende te houden dan de rocket stove. De Envirofit Rocket Stove geeft u dus de vrijheid om altijd en over al te koken terwijl de kolen stove iets meer comfort biedt.


Marktleider in Rocket stoves


  • Envirofit wekt samen met universiteiten, internationale laboratoria en  industireel expers om de best presterende stoves te ontwikkelen.
  • Envirofit heeft meer dan 2.500 prestatie testen laten uitvoeren voor de meest optimale werking van de stoves.
  • Envirofit heeft meer dan 125.000 uur aan testprogramma's doorlopen in 15 landen op 4 continenten.
  • Envirofit heeft meer dan 250 prototype stoves ontwikkeld met gepatenteerde technologieën.
  • Envirofit heeft meer dan 1.000.000 stoven geproduceerd en afgeleverd wereldwijd tot en met 2015.
  • Envirofit heeft op de meeste continenten fabrieken en productie lijnen. Hier worden alleen envirofit stoves geproduceerd worden. 
  • Envirofit  is leidend op gebied van wood-, coal- en professionele stoves