Oasis

Oasis


Er zijn geen producten in deze categorie.Oasis waterzuiveringstabletten


De waterzuiveringstabletten van Oasis horen eigenlijk thuis in ieder noodpakket, de survivalkit en in je reisbagage. De waterzuiveringstabletten zuiveren het water van virussen en bacteriën die schadelijk kunnen zijn en voorkomen dat je een nare ziekte oploopt door het drinken of gebruiken van besmet water.


Waar bestaan Oasis zuiveringstabletten uit?


De tabletten zijn samengesteld op chloorbasis en ze zijn NATO goedgekeurd (NSN-6850-99-2589157). De tabletten worden in heel veel landen door hulporganisaties en krijgsmachten gebruikt om het water te zuiveren. Met de tabletten kun je water weer veilig maken om te gebruiken als drinkwater of om het drinkwater langer houdbaar te houden. Als je verdacht drinkwater hebt, dan gebruik je dus een tablet om het water te zuiveren. Je kunt dan weer veilig je tanden poetsen of je groenten erin wassen.


Hoe gebruik je Oasis zuiveringstabletten?


In gebieden waar bijvoorbeeld Bilharzia (Schistosomiasis) voorkomt is het wijsheid om 2 tabletten te gebruiken op 1 liter water. In de overige gebieden kun je voldoen met 1 tablet. Voor groenten en fruit wassen zijn 5 tabletten op 1 liter water nodig. De uitgebreide omschrijving staat ook vermeld op de bijsluiter en de verpakking. Een doosje bevat 50 tabletten.