Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Olielamp

Olielamp

Er zijn geen producten in deze categorie.


De olielamp is onmisbaar als je de wildernis gaat ontdekken.


Niets gezelliger dan na een lange dag ´s avonds uitgerust voor de tent zitten met een sfeervolle olielamp. Naast kaarsen zijn lampen op olie de oudste voorwerpen die worden gebruikt voor verlichting. In de drukke maatschappij van tegenwoordig zien we dat men steeds weer vaker teruggrijpt naar oude middelen, om zich zo te onttrekken van het dagelijkse leven. Een olielamp is daar een goed voorbeeld van, deze wordt niet alleen gebruikt tijdens vakanties, maar ook voor gezellige verlichting in de tuin of op het balkon. Vroeger werd er gebruik gemaakt van kostbare olijfolie om de vlam te laten branden, tegenwoordig is er speciaal ontwikkelde lampenolie voor het creëren van een volmaakte vlam.


Waarom een olielamp?


Zoals eerder al genoemd geeft de olielamp een gezellig sfeervol licht. Daarbij zijn ze ook nog een stuk veiliger ten opzichte van kaarsen en bezinelampen. De lamp is bestand tegen een beetje wind dankzij de volledig afgesloten vlam en ze zijn minder brandgevaarlijk. De lamp geeft voldoende licht om te lezen, te koken, te eten of een spelletje te doen. Stormlamp Olielampen zijn er in vele soorten en maten. Zo heb je de zogenaamde wonderlamp uit de verhalen van vroeger waar geesten uit zouden komen. Zo zagen veel olielampen er vroeger ook uit, men poetste regelmatig de lamp om hem weer te laten blinken.


Stormlamp


Een lamp die veel buiten gebruikt wordt is de stormlamp, ook wel stormlantaarn genoemd. Deze lamp heeft de vorm van een kleine lantaarn en wordt gestookt op olie of kerosine. Onderin de lamp vind je het oliereservoir, vanuit daar komt een lont naar boven met een glazen omhulsel en daarboven is een handvat. De stormlamp kwam in Europa aan het einde van de negentiende eeuw op de markt. Sindsdien is er weinig veranderd aan het ontwerp. Stormlampen danken de naam omdat ze vaak worden gebruikt in slechte weersomstandigheden. Ook worden er op schepen en tijdens vakanties veelvuldig gebruik gemaakt van stormlampen. Een goed voorbeeld van zo'n robuuste lamp is de Petromax HL1. Deze stalen lamp heeft een elegant en tijdloos design met wel zo'n 20 branduren. Door zijn robuustheid kan hij wel tegen een stootje en kan het gemakkelijk verpakt worden bij de rest van de kampeerspullen.