Percolator

Percolator


Er zijn geen producten in deze categorie.Koffie zetten met een percolator


Koffie zetten met een percolator is niet iets waar je direct aan denkt bij een kop koffie. Toch is het een efficiënte wijze om tijdens je trektocht of kampeervakantie een goede koffie te zetten. De koffiepotjes zijn vaak niet al te groot en nemen bovendien niet veel ruimte in beslag. Een ding is echter wel zeker, je begint de dag met een vers gezette kop uitstekend smakende koffie.


Waarom neem je een percolator mee op reis?


Zeker als je gaat backpacken is elektriciteit niet altijd voor handen. Om dan toch van een warme kop koffie te genieten is een percolator een handig iets. Door middel van het ingebouwde systeem waarbij je onderin de gemalen koffie doet en dan het kannetje met water vult tot het aangegeven niveau. Hang de kan boven een vuurtje en op deze manier wordt het water verwarmd en druppelt dit op de koffie waardoor je uiteindelijk een kannetje prima koffie hebt. De kan is compact en past eenvoudig in je reisbepakking zonder dat je veel aan ruimte inlevert.


Degelijk en eenvoudig


De percolator was met name in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw bijzonder populair. Met de opkomst van de moderne koffiezetapparatuur verdween het ‘koffiekannetje’ een beetje naar de achtergrond. De laatste jaren is er een omslag waarneembaar en wordt deze manier van koffiezetten weer trendy. Zeker als je veel buitenactiviteiten onderneemt is het een degelijke en eenvoudige manier om een kop koffie te zetten. Terwijl het koffiekannetje pruttelt kun je even een moment van rust en ontspanning inlassen. Je hebt geen uitgebreide handleiding nodig want het gebruik wijst zichzelf. Pas de smaak van de gemalen koffie aan aan hoe jij je koffie lekker vind. Als je eenmaal koffie hebt gezet met je percolator dan is het goed mogelijk dat je ‘gewone’ filterkoffie snel links laat liggen.