Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Petroleumlamp

Petroleumlamp


Er zijn geen producten in deze categorie.Petroleumlamp, de ideale lamp op je kamp


Sinds het midden van de 19e eeuw worden er al petroleumlampen gebruikt en vooral als je gaat recreëren in de vrije natuur is een petroleumlamp eigenlijk onmisbaar. Deze lampen zijn relatief gezien goedkoop, werken goed en zijn schoon. De lamp produceert licht door verbranding van petroleum en heeft een katoenen kous die in de petroleum hangt. Door een stukje van de kous omhoog te draaien gaat de vlam hoger of lager branden. Als je de lamp uit wil doen dan moet je de kous zover naar beneden draaien tot de vlam gedoofd is. Dan weet je zeker dat het veilig is om te gaan slapen.


Welke petroleumlampen zijn er?


Er zijn verschillende soorten petroleumlampen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de vlakbrander waarbij de kous vlak is. Het licht wordt hierdoor onregelmatig rond de lamp verspreid en de hoeveelheid licht is afhankelijk van de breedte van de vlam boven de lont. Er is ook een ideaalbrander. Hierbij wordt de lont rondom de cilinder gedrukt wat een mooi egaal licht geeft. Of de vlamspreider die een mooie gelijkmatige verbranding bevordert. Een stormlamp is zeer handig omdat hij redelijk ongevoelig is voor windvlagen. Een petroleumlamp moet je nooit laten branden zonder toezicht. Omdat de lamp de neiging heeft om steeds feller te gaan branden nadat je hem hebt aangestoken, kan de temperatuur flink oplopen en kan er brandgevaar ontstaan.


Wat heb je allemaal nodig?


Naast een goede petroleumlamp heb je natuurlijk ook petroleum nodig om hem aan te doen. Je kunt de lamp los kopen, maar op onze website hebben wij ook complete sets beschikbaar. Deze zijn inclusief onderdelen, een extra kous en een fles petroleum. Maar er zijn ook reflectors, een opbergtas, een boomhanger of een extra beschermglas te vinden. Alles wat je maar nodig hebt om goed voorbereid op reis te gaan.