Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Slijpsteen

Slijpsteen


Er zijn geen producten in deze categorie.Vergeet je slijpsteen niet


Als je op reis gaat is het verstandig om niet te vergeten om een slijpsteen mee te nemen. Want als je dan ineens in de vrije natuur met botte messen komt te zitten dan kan dat vaak heel vervelend zijn. Of zorg er in ieder geval voor dat je messen goed geslepen zijn voordat je vertrekt.


Welke slijpstenen zijn er?


Je kunt kiezen voor een natuurlijke wetsteen uit Italië die prijstechnisch wat goedkoper zijn. Of je kiest voor een wat duurdere diamant en keramische slijpsteen, die een langere levensduur heeft en ook betere resultaten geeft. Je mes goed scherp krijgen met een slijpsteen vergt misschien wat kennis en ervaring, maar dan heb je ook weer goed geslepen messen. Een wetsteen kun je even wat natmaken en hij is klaar voor gebruik. Een slijpsteen heeft aan beide zijden een verschillende korrelgrootte. De grove kant gebruik je om de oneffenheden eraf te slijpen en met de fijne kant kun je de messen polijsten.


Slijpsteen voor alle soorten messen


Scherpe messen vergen minder kracht tijdens gebruik en zijn daardoor veiliger dan botte messen. Op onze website tref je verschillende slijpstenen aan. Bij de producten kun je een exacte omschrijving vinden van wat het voor stenen zijn en wat je ermee kunt doen. Natuurlijk kun je altijd contact met ons opnemen zodat wij je kunnen adviseren.