Trekkerstent

Trekkerstent


Weergegeven:
Sorteren op:
Carinthia Micro Tent Plus Op bestelling (± 4-7 dagen)

Carinthia Micro Tent Plus

Carinthia Micro Tent PlusDe Carinthia Micro Tent Plus is een éénpersoons tunneltent voor speciale ee..

749,00€ Excl. BTW: 619,01€

DD SuperLight A-Frame Mesh Tent

DD SuperLight A-Frame Mesh TentDe Superlight A-Frame Mesh Tent is een A-vormige in Mesh uitgevoerde ..

98,95€ Excl. BTW: 81,78€

DD SuperLight Pyramid Mesh Tent 0, verwachte levertijd 4-7 dagen

DD SuperLight Pyramid Mesh Tent

DD SuperLight Pyramid Mesh TentDe Superlight Pyramid Mesh Tent is een lichtgewicht eenpersoons tent ..

81,95€ Excl. BTW: 67,73€

DD SuperLight Pyramid Tent 0, verwachte levertijd 4-7 dagen

DD SuperLight Pyramid Tent

DD SuperLight Pyramid TentDe Superlight Pyramid Tent is een lichtgewicht eenpersoons tent ( tipi-m..

114,95€ Excl. BTW: 95,00€

DD SuperLight Tarp Tent

DD SuperLight Tarp Tent De Superlight Tarp Tent is een lichtgewicht eenpersoons tent zonder frame..

174,95€ Excl. BTW: 144,59€Trekkerstent


Op zoek naar de de Ideaale trekkerstent voor al je wandelavonturen? Hier vindt je makkelijk op te zetten, lichtewicht trekkerstenten.


De ideale trekkerstent


Een meerdaagse trektocht door de Schotse Hooglanden, een bergwandeltocht zonder hutten onderweg of een survival door Lapland... al deze avonturen vragen om de perfecte trekkerstent. Licht, makkelijk op te zetten, compact en waterdicht. De keuze in tenten is enorm, dus hoe vind je de ideale trekkerstent?


Doel


Een tent is een middel om je doel te dienen: hoe zijn de omstandigheden van je trektocht? Is de omgeving stenig of gras, is het weer zonnig of regenachtig? Wil je met 1 of 2 mensen in een tent, en moet er dan nog ruimte zijn voor bagage? Als deze overwegingen spelen een belangrijke rol voor je kunt kijken naar de kwaliteit van de verschillende tenten.


Licht


Het belangrijkste van een trekkerstent is dat deze licht is - je moet er vaak flinke einden mee wandelen en meer dan 2 kilo voor een 1-persoons tent moet je niet hebben. Ben je met meer dan kun je de last over meerdere rugzakken verspreiden. Een ideale en super lichte trekkerstent voor twee personen is Robens Buzard - minder dan twee kilo en toch ruim door het tunnelontwerp.


Makkelijk op te zetten


Zeker na een lange wandeldag of met slechte weersomstandigheden wil je een tent die makkelijk op te zetten is: snel, eenvoudig en geschikt voor meerdere soorten ondergrond. Ook kan het bij regen handig zijn om eerst de buitentent op te kunnen zetten alvorens de binnentent op te zetten. De Robens Startlight is zo'n tent: buiten- en binnentent zijn één geheel, de tent is stabiel in zelfs extreme weersomstandigheden en met slechts één centrale stok op te zetten, met vier kleinere in de hoeken.


Compact


Een compacte tent is om meerdere redenen handig als je een meerdaagse wandeltocht loopt. Deels heeft het natuurlijk te maken met het gewicht - hoe ruimer hoe zwaarder. Maar ook kunnen de omstandigheden zo zijn dat een compacte tent wenselijk is: ze vangen minder wind, hebben maar weinig ruimte nodig in bos- of bergomgeving en zijn eenvoudig op te zetten. De absolute topper in de compacte tenten is de Carinthia Micro Plus - een onverwoestbare éénpersoons tent die veel door Commando's en Defensie gebruikt wordt.


Waterdicht


Niemand wil 's ochtends dobberend in het regenwater wakker worden, dus welke tent je ook kiest, een stevig waterdicht materiaal is een vereiste. Gelukkig zijn al onze trekkerstenten daar uitvoerig op getest!