Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Tondel

Tondel


Er zijn geen producten in deze categorie.Wat is tondel?


Tondel is een gemakkelijke manier om je vuur aan te steken. Je kunt tondel onder alle weersomstandigheden gebruiken, hij doet het altijd. Daarbij is tondel een natuurlijke en milieuvriendelijke manier om het vuur aan te maken. Er ontstaan geen gevaarlijke licht ontvlambare stoffen en het is klein en compact, zodat je het eenvoudig mee kunt vervoeren in je bagage. Tondel is veilig en natuurvriendelijk en handig in het gebruik. Waar je ook ter wereld bent.


Wat kan je met tondel doen?


Het materiaal van tondel is licht ontvlambaar en blijft daarna branden of doorgloeien. Daarmee kun je een vuur opbouwen wat je kunt gebruiken om je te verwarmen of om je eten op te bereiden. Soms heb je een paar pogingen nodig om het vuur aan te maken, maar tondel werkt altijd. Het is wel handig om een kaars of een fakkel bij de hand te hebben zodat je het vuur groter kunt maken. Tondel kan bestaan uit bijvoorbeeld de tonderzwam of verkoold linnen. Maar ook uit andere materialen, zolang die maar goed droog zijn. Veel mensen gebruiken ook watten en vaseline, die zijn meestal in elk huishouden wel terug te vinden. Maar wil je op safe gaan, koop dan goede tondel. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.


Wat heb je nodig?


Op onze website kun je kant en klare tondels terugvinden. Omdat tondel in de natuur vaak lastig te vinden is, kun je je beter voorbereiden en er een meenemen in je bagage. Tondel is heel klein en compact. Wij adviseren de merken Petromax en Light my fire. Beide merken hebben ruimschoots hun sporen verdiend op het gebied van tondels en zijn veel gebruikte artikelen bij mensen die veel in de bossen of in de natuur verblijven.