Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Trangia

Trangia


Weergegeven:
Sorteren op:
Trangia 25-1UL Uitverkocht

Trangia 25-1UL

Trangia 25-1UL BasissetDe Trangia 25-1UL is de basisset set en bevat: een aluminium onder- en boven ..

69,00€ Excl. BTW: 57,03€

Trangia 25-2HA

Trangia 25-2HA Basisset + alu ketel)De Trangia 25-2HA bestaat uit de basisset set + een alumini..

149,96€ Excl. BTW: 123,93€

Trangia 25-3HA

Trangia 25-3HA met Teflon koekenpanDe Trangia 25-3HA bevat: een hard-geanodiseerd aluminium onder- e..

129,95€ Excl. BTW: 107,40€

Trangia 25-3UL Uitverkocht

Trangia 25-3UL

Trangia 25-3UL Basisset + teflon koekenpanDe Trangia 25-3 UL bestaat uit de basisset set met een tef..

75,00€ Excl. BTW: 61,98€

Trangia 25-5UL Uitverkocht

Trangia 25-5UL

Trangia 25-5UL Basisset met teflon pannen en koekenpanDe Trangia 25-1 UL is de basisset set met tefl..

87,50€ Excl. BTW: 72,31€

Trangia


Trangia ontwikkelt kooksets voor kampeerders en andere outdoorliefhebbers. Het Trangia Stove System brandt op alcohol en spiritus en komt in twee varianten: de 25 en de 27. De eerste is geschikt voor gezelschappen van drie tot vier personen, terwijl de tweede ideaal is voor één of twee personen. Trangia is in 1925 opgericht door John E. Jonsson. Samen met zijn schoonvader begon hij aluminium pannen te maken voor thuisgebruik. In de jaren '30 van de twintigste eeuw nam het aantal vakanties in Zweden echter toe, waardoor de vraag naar kampeerbenodigdheden groter werd. Vanaf dat moment is Trangia zich gaan specialiseren in het ontwikkelen van kooksets voor kampeerders en andere outdoorliefhebbers.


Sindsdien hebben twee nieuwe generaties “Jonssons” zich bij het bedrijf aangesloten, en in 1951 werd het eerste prototype van het “Trangia Stove System” gelanceerd. De pannensets worden nog steeds op dezelfde plek gemaakt en in hetzelfde aangrenzende berggebied getest, en de huidige editie is er door deze lange geschiedenis eentje van ultieme verfijning.


Het Trangia-principe


De sleutel tot het succes van het Trangia Stove System is het tweevoudige windscherm: de ventilatiegaten in het onderste gedeelte worden naar de wind gedraaid voor en optimale zuurstofopname, maar bij harde wind kunnen ze van de wind afgedraaid worden om te voorkomen dat de vlam dooft.


Twee varianten


Het Trangia Stove System brandt op alcohol en spiritus en komt in twee varianten: de 25 en de 27. De eerste is geschikt voor gezelschappen van drie tot vier personen, terwijl de tweede ideaal is voor één of twee personen.


Materialen


Beide Trangia Stove System varianten komen in tal van subvarianten waarbij de materialen van de pannen en stoves wisselen tussen aluminium, hard-geanodiseerd aluminium en teflon.


Het aluminium dat Trangia gebruikt, is  “ultralight”, wat betekent dat het lichter is – maar juist wel 50% sterker dan gewoon aluminium. De warmte wordt snel en makkelijk verspreid, waardoor voedsel niet aanbrandt en niet aan de pan blijft plakken. Het harde oppervlakte van het aluminium maakt het krasbestendig en slijtvast.


Hard-geanodiseerd aluminium is beter bestand tegen corrosie is eenvoudiger schoon te maken dan de onbehandelde versie.


De teflon-variant heeft als extra voordeel dat het nóg eenvoudiger is schoon te maken en dat je aanzienlijk minder olie of bakvet nodig hebt. Om de anti-aanbaklaag niet te beschadigen, wordt wel aangeraden om uitsluitend houten kookgerei te gebruiken.