Rocket Stove

Rocket Stove


Weergegeven:
Sorteren op:

Petromax RF33 Rocket Stove

Petromax Rocket Stove RF33Petromax komt met een stijlvolle rocket stove. Met de Petromax Rocket..

134,95€ Excl. BTW: 111,53€

Petromax Rocket Stove Set

Petromax Rocket Stove SetDeze set bestaat uit de belangrijkste producten om te beginnen met koken op..

157,51€ Excl. BTW: 130,17€Wat is een Rocket stove?


Een Rocket stove is een kachel waarop je je eten kunt koken. Het is een efficiënte hittebron waarin je bio brandstoffen kunt stoken die je in de natuur terug kunt vinden. Hij heeft een kleine verbrandingskamer en een geïsoleerde schoorsteen. Omdat de Rocket stove een efficiënte verbranding heeft, heb je maar de helft in hoeveelheid brandstof nodig dan bij een traditioneel open vuur. Je hoeft dus aanzienlijk minder brandstof bij elkaar te sprokkelen of in je bagage mee te nemen.


Waarvoor kun je een Rocket stove gebruiken?


De Rocket stove is veel terug te vinden in de ontwikkelingslanden. Daar wordt hij gebruikt voor het verwarmen van water, verwarming van de ruimtes en het koken van eten. De eerste Rocket stoves werden al in 1780 gebruikt en zijn in de begin jaren van 1980 verder uitgewerkt door Larry Winiarski. Als je de Rocket stove gebruikt om je eten op te koken, zorg er dan voor dat een zo groot mogelijk deel van de oppervlakte van je pan in aanraking komt met de hete verbrandingsgassen. Dan heb je het meeste effect van de stove en is je eten snel klaar en gaar.


Welke Rocket stove kun je het beste kiezen?


De keuze van een Rocket stove is afhankelijk van je budget en de capaciteit die je nodig hebt. Op onze website hebben wij onder andere de Envirofit stoves en de Petromax stoves staan. Dit zijn kwalitatief zeer goede Rocket stoves en zijn stuk voor stuk stoves die wij kunnen aanbevelen. Je kunt een stove los kopen, maar hij is ook leverbaar als een complete set met een draagtas en met materialen om het vuur aan te maken. Bij alle producten staat een uitgebreide omschrijving vermeld. Maar mocht je vragen hebben, dan benader ons gerust. Wij adviseren je graag welke stove voor jou het beste is.