Houtsnijmes

Houtsnijmes


Er zijn geen producten in deze categorie.Houtsnijmessen voor ambachtelijk handwerk


Een goed houtsnijmes is eigenlijk onontbeerlijk als je aan bijvoorbeeld een survival gaat meedoen of als je gaat trekken en je in de bossen moet “overleven”. Houtsnijmessen zijn handige, speciaal gevormde messen voor het maken van allerlei houten gebruiksvoorwerpen. Bijvoorbeeld voor het snijden van lepeltjes, bekertjes, tentpennen en wat je nog meer nodig mocht hebben onderweg. Het heft is gemaakt van hout en het lemmet is van gelamineerd carbon staal en met een zachter staal aan de buitenkant. Hierdoor blijft het mes langer scherp en is het indien nodig gemakkelijk te slijpen. Een Frost mes kan het beste worden geslepen met een diamantsteen.


Wat kan ik met een houtsnijmes doen?


Er zijn messen voor kleine precisie bewerkingen en graveerwerk, maar ook messen voor het snijden van lepels en bekers. Daar waar je zakmes het af laat weten, kun je het houtsnijmes gebruiken. Het is daarom goed om af te wegen welk mes je onderweg nodig zou kunnen hebben. Ze zijn zeker heel erg handig en onontbeerlijk bij bushcraft en survival tochten. Een houtsnijmes is eenvoudig te reinigen. Gebruik je het mes buiten? Dan is het verstandig om het even goed in te oliën om het te beschermen tegen regen en vocht. Dan heb je nog jaren heel veel plezier van je mes.


Welke houtsnijmessen zijn er?


Wij leveren onder andere houtsnijmessen van het gerenommeerde Zweedse merk Morakniv. Deze staan bekend om hun zeer goede prijs / kwaliteit verhouding en worden al vele jaren gewaardeerd door veel creatieve buitenmensen. Op onze website kun verschillende messen terugvinden, maar wij leveren ook sets. Bij de messen staat een uitgebreide beschrijving van het materiaal en waarvoor het geschikt is. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag bij het maken van je keuze.