Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Vuurschaal

Vuurschaal


Er zijn geen producten in deze categorie.Wat is een vuurschaal?


Een vuurschaal is een ronde schaal waarin je eten kan bereiden of een vuurtje kan stoken. Vuurschalen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar en zijn vaak gemaakt van gecoat staal. Er zijn ook schalen van keramiek of RVS verkrijgbaar, maar deze schalen zijn vaak een stuk zwaarder en moeilijker in je bagage mee te nemen. Daarbij kan een vuurschaal van keramiek knappen bij temperatuursveranderingen, bijvoorbeeld als het vriest.


Welke vuurschalen zijn er?


Er zijn schalen die je zo op de grond kunt plaatsen, maar ook schalen die op pootjes staan. Je kunt ze dan boven het vuur plaatsen. De grootte van de schaal is afhankelijk van wat je nodig denkt te hebben. Er zijn diverse maten verkrijgbaar maar ook vormen en kleuren. Een vuurschaal van cortenstaal gaat veel langer mee dan een schaal van gewoon staal. Het kan zijn dat er wat roestvorming ontstaat, dat komt omdat de buitenste laag gaat oxideren. Maar dit is gewoon afwasbaar. De schalen van gecoat staal hebben een antiaanbaklaag en zijn ook goed recyclebaar. Kortom er is voor elk wat wils.


Wat heb je nodig?


Met een vuurschaal heb je in principe niet veel andere dingen meer nodig. Je kunt nog wel denken aan een firesteel of een tondel om je vuur aan te maken. De pan heeft handgrepen die wel heet worden, daar dien je wel rekening mee te houden. Anders verbrand je je vingers. Maar met een vuurschaal heb je een goed product waar je een eenpansgerecht in kunt klaarmaken.