Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Zakmes

Zakmes


Weergegeven:
Sorteren op:

Opinel Aanzetstaal

Opinel Opinel AanzetstaalOP=OP!Eigenschappen Traditioneel Frans aanzetstaal Ideaal voor ou..

6,50€ 3,25€ Excl. BTW: 2,69€

Opinel Fileermes Nr. 10 Uitverkocht

Opinel Fileermes Nr. 10

Opinel Fileermes Nr. 10OP=OP!Dankzij het lange en dunne lemmet van dit Opinel Fileermes Nr. 10 is he..

17,30€ 8,65€ Excl. BTW: 7,15€

Opinel Fileermes Nr. 10 Bubinga

Opinel Fileermes Nr. 10 BubingaOP=OP!Dankzij het lange en dunne lemmet van dit Opinel Fileermes..

24,50€ 12,25€ Excl. BTW: 10,12€

Opinel Nr. 06 RVS

Opinel Nr. 06 Carbon StaalOP=OP!Dit beroemde zakmes van Opinel is een allround mes voor dagelij..

13,75€ 6,90€ Excl. BTW: 5,70€

Opinel Nr. 07 RVS

Opinel Nr. 07 RVSOP=OP!Dit beroemde zakmes van Opinel is een allround mes voor dagelijks gebrui..

13,95€ 6,95€ Excl. BTW: 5,74€Zakmessen voor Outdoor, Bushcraft & Survival


Zakmessen zijn ideaal als extra (back-up) mes voor outdoor, bushcraft, survival en kamperen. Je belangrijkste mes in natuurlijk een vast, degelijk mes waarvan de tang ver doorloopt in het handvat, maar voor het kleinere houtsnijwerk, voedselbereiding en eerste hulp handelingen in noodgevallen biedt een goed zakmes ook uitkomst.


Je vindt hier opvouwbare messen voor bushcraft, survival, jacht, outdoor en EDC (every day carry). De voordelige Opinel zakmessen worden al meer dan 100 jaar gewaardeerd voor dit soort taken, en is een uitstekende keus wat betreft prijs/kwaliteit verhouding.


De vergrendeling van een zakmes


Er bestaan veel verschillende manieren om een zakmes in geopende toestand te vergrendelen. Hieronder vind je een opsomming van de meest gebruikte lock-methodes voor bushcraft messen, survival messen, outdoor messen en jachtmessen.


Viroblock®


Het gepatenteerde Viroblock werd in 1955 uitgevonden door Marcel Opinel en wordt enkel toegepast op de Opinel zakmessen v.a. Nummer 6. Deze lock-methode blinkt uit in eenvoud en heeft als voordeel dat er, ook na verloop van tijd, geen speling ontstaat op het lemmet.


Liner-lock


Aan de binnenkant van het zakmes zit een stalenplaatje dat dat het lemmet blokkeert als het geopend wordt. Een van de meest voorkomende locks en eenvoudig met een hand te ontgrendelen. Een Frame-lock heeft dezelfde eigenschappen als de Liner-lock. Het grote verschil is dat er geen extra stalen plaatje (liner) wordt gemonteerd, maar dat het frame van het zakmes gebruikt wordt.


Back-lock


Uitgevonden door Buck Knives in 1964 en voor het eerst toegepast op de legendarische Buck Folding Hunter. Achter op de rug van de handgreep zit een metalen palletje dat het lemmet ontgrendeld door middel van een hefboomfunctie. Een Mid-lock heeft dezelfde eigenschappen als de Back-Lock, maar het verschil is dat deze midden op de handgreep gemonteerd wordt.